torsdag, 21. september 2023
Norge

Verdens ende…

Verdens Ende – eller ikke…

Som guttunge besøkte jeg Verdens Ende flere ganger sammen med min farfar. Han drev en grossist-forretning i Tønsberg og jeg var selvsagt med når det skulle leveres varer. Barndomsminner skal man ikke kimse av…


Annonse:


VarehusetNorge.no


Justerbar skiftenøkkel - passer alle

Justerbar skiftenøkkel - passer alle

Få denne kombinasjonen med justerbar skrunøkkel med skrallenøkkel. Dette multiverktøyet i overlegen stållegering er solid og holdbart. Den er ikke-korrosiv, anti-rust, speilpolert og ekstra lang for praktisk drift. Den kan åpne praktisk talt alle konvensjonelle muttere eller bolter. Nå kan du gjøre mer med denne skiftenøkkelkombinasjonen.


Så, hva var vel mer naturlig enn å finne et passende tidspunkt for å besøke Tjøme og Verdens Ende igjen – nå i godt voksen alder, 40-50 år siden forrige gang.

Vi bodde i nærheten av Tjøme sentrum og hadde det som base for en deilig lang weekend.

Det første som slo meg var hvor langt det faktisk var fra Tønsberg by og ut til Tjøme. Jeg kan ikke huske det tok så lang tid, så jeg tror nok det er blitt en smule lenger med årene. Beregn deg gode 30-40 minutter langs 40-60 soner hele veien.

Og da er et av mine mantra; «Always look on the bright side of life» viktig – nemlig å nyte alt hva øynene faller på langs veien, og det er mye. Det er et landlig og vakkert område her ute.

Vel fremme på Tjøme – og vi kom som det fremgår ovenfor med bil, var det godt å sjekke inn og komme seg på plass. Jeg synes alltid det er godt å komme i orden for så å konsentrere meg om å nyte alt hva stedet har å by på.

I tillegg til bil, kan man selvsagt ankomme Tjøme med båt. Det sier seg i grunnen selv og når jeg legger til at det er godt med gjestehavner her så ligger det åpent for en helgetur også med båten.

Vi er nok mest opptatt av å ta på oss joggeskoene og gå oss gode lange turer langs kyststripa, men her var mange aktiviteter for både store og små. Blant annet fant jeg zip-line, klatring og rappellering, mini-golf, tennis, fiske og bading (selvsagt) og mye, mye mer.

Men, som sagt – vi trives best med å gå gode lange turer.

Som jeg har skrevet noen ganger tidligere så skal man være en fantastisk skribent for å kunne beskrive natur og omgivelser med ord – bedre enn med bilder, så jeg lar bildene tale for seg selv.

Et av stedene vi hadde bestemt oss for å besøke var Verdens Ende. Kanskje et litt «upassende» navn og begrep i disse dager med krig i Europa, men et stedsnavn er nå en gang et stedsnavn.


Annonse:


VarehusetNorge.no


Holder for solbriller etc I bilen

Holder for solbriller etc I bilen

Tilgjengelig i tre attraktive farger, er denne kompakte holderen det perfekte biltilbehøret for å holde orden på det viktigste til enhver tid. Denne visirorganisatoren er laget med omhu for å sikre plass til alle nødvendigheter, og er laget av syntetisk skinn av toppkvalitet som vil vare lenge. Utstyrt for å holde en lader, kort, solbriller, dokumenter og mer, holder dens innovative design hver gjenstand på plass og lett tilgjengelig!


Verdens Ende som utfartssted ble etablert på 30-tallet i forbindelse med at Vrengen-broa ble åpnet. Den ca 70-meter høye broa som har blitt mange personers endestasjon fordi de har forsøkt å hoppe/stupe herfra. På 30-tallet var det så en privat næringsdrivende som så muligheten til at dette kunne bli en stor destinasjon i fremtiden. Visjonære tanker den gang, men i dag har vi ikke problemer med å se at det var godt tenkt. Så lengst ut ble det bygget en restaurant i sten allerede på 30-tallet.

Restauranten var pent integrert i det blankskurte kystlandskapet og plassert på høyden med god utsikt over resten av området og selvsagt havet der ute – retning rett syd til Danmark.

Siden den gang er området blitt oppgradert mange ganger og fremstår nå både moderne og i pakt med naturen med fine innlagte stier og broer i landskapet. I tillegg er det også her gjestehavn er og båtplasser.

Kort og godt; Et fantastisk skue utover.

Og, tro det eller ei – maten på et slikt sted var virkelig god. Ikke slik man er vant til på det som ofte går under betegnelsen «turistfeller», men god og velsmakende mat i et vakkert landskap. Selvsagt hjalp det godt på at vi også hadde fint vær.

Og, når alt annet er trist og skuffende kan fint vær hjelpe på det meste. I dette tilfelle var alle sanser godt ivaretatt, og vi nøt hele dagen der ute.

Jeg kan ikke annet enn å anbefale Verdens Ende til både store og små, unge som gamle. Et sted i gamle Vestfold hvor du både kan bo på B&B, Hotell, hytter, på Campingplass og Bobilplass. I tillegg gjelder selvsagt allemannsretten for de som ønsker freecamping.

Og med det avslutter jeg reisebrevet fra Tjøme og Verdens Ende, men er ganske så sikker på at bildene virkelig taler for seg selv.


Annonse:


VarehusetNorge.no


Trendy kjole for den spesielle kvelden

Trendy kjole for den spesielle kvelden

Denne kjolen med hele ermer er slående kveldstøy for enhver trendfan. Få den beste komforten, bekvemmeligheten og stilen ved å bruke denne printede kjolen. Laget av materialer av overlegen kvalitet, er denne kjolen verdt å inkludere i festkolleksjonen din. For å toppe det hele, tilbyr denne O-hals kjolen for kvinner en komfortabel og flatterende passform.


Morten von Hafenbrädl

Skrevet 3 bøker om motorsykkel turisme i Norge - totalt 90.000 km på norske veier gir et godt grunnlag for både å skrive og å ha sett Norge. 32 år med mellom 2 og 8 flyvninger og mangeårig medlem av Pandion i SAS, livsmedlemskap som Gull-medlem og diverse gull-medlemskap i hotellkjeder i Europa gir også godt erfaringsgrunnlag. Likevel er GLEDEN ved å reise det viktigste kriterium for at jeg tror dette kan være leseverdig for alle - både de som reiser fysisk og de som reiser i drømmene. Til vanlig Executive Consultant innenfor Finansverden, samt Eier og driver av en av Norges største Varehus på nett - varehusetnorge.no. CONSULTING - ECOMMERCE - PUBLICIST