Vaskemaskin i bobil???

Facebook
Twitter
LinkedIn

Hvem hadde vel tenkt at en vaskemaskin var et naturlig innbo i en bobil.
Ikke jeg – eller i hvert fall ikke jeg, er nok mer riktig å si.
Jeg var ganske klar på at all klesvask skulle håndteres av et lokalt vaskeri.
Slik ble det bare delvis…

I og med jeg bruker bobilen til kontor og kundemøter og mitt normale arbeidsantrekk er dress og skjorte, finnes det ingen vaskemaskin som kan håndtere dette.  Det ble derfor tidlig klart at jeg måtte finne meg et renseri som kunne håndtere «fintøyet» (les: arbeidstøyet).  Samtidig viste det seg at de også kunne ta hånd om såkalt kilos-vask hvor jeg kunne levere inn store badehåndkleder etc.

Helt grei løsning.

Så for å bruke Marx sin materialistiske metode så gikk det fra tesen (alt kunne vaskes i bobilen) til antitesen (ingenting skulle vaskes i bobilen) og endte opp i syntesen (hvor noe vaskes i bobilen) og i den fasen er jeg nå og veldig fornøyd med det.

Fordi jeg fant en praktisk vaskemaskin.  Den skulle selvsagt ikke ta stor plass, måtte minst kunne ta 5-6 truser, 3-4 t-skjorter og noen par sokker for å kunne være noenlunde praktisk.

Og her er den innpakket og utpakket:

Og her er den fullt ekspandert:

Den dekker definitivt behovet og når det i tillegg er en sentrifuge i den, ja – da klager ikke jeg på valget.

Så, den korte historien er at jeg bruker den til t-skjorter, truser og sokker og kanskje noe småtteri utenom.

En annen forutsetning var at den skulle være enkel å bruke, og det er den så definitivt.

Jeg henter den ut av skapet, tar den ut av posen, plugger den inn i strømuttaket på badet og plasserer den i dusjen.  Ekspanderer så «vaskebaljen» og har i litt Milo og passe varmt vann. Trykk på knappen og lar den så kjøre i ca 10-20 min.  Deretter skyller jeg 2-3 ganger før jeg setter i den lille innsatsen som gir meg en sentrifuge og etter noen minutter har i hvert fall en stor del av vannet blitt sentrifugert bort.

Tøyet er klart til å henges opp. Hele operasjonen har tatt 30-40 minutter, hvorav jeg kunne gjøre andre ting i minimum 20-30 av disse minuttene.

Jeg er i hvert fall kjempefornøyd med min lille vaskemaskin.

Kan kjøpes her

Verre var det med min oppvaskmaskin.  Den gikk rett i søpla etter et par ganger.  Rett og slett for plasskrevende og mer tilpasset en liten leilighet enn en bobil…, men det er en helt annen historie som ikke egner seg på papir…

More to explorer

Suleskaret (del 2)

Suleskaret (del 2)

Suleskar – en drøm av en vei for oss som kjører MC. Jeg vil påstå det samme for alle andre også, men det er en sommeråpen vei som er litt smalere enn normal standard…, men desto vakrere!

DIN J**** SVENSKE F***…

DIN J**** SVENSKE F***…

Det er onsdag 27. April 2022, en merkedag og en dag jeg hadde gledet meg enormt til. Jeg skulle hente bobilen. Samme ettermiddag hadde jeg ankommet Kjevik Lufthavn fra København og derfra tok jeg bussen til Kragerø, nærmere bestemt Sannidal Auto like utenfor selve Kragerø sentrum. Sannidal Auto hadde vunnet tilbudskonkurransen som jeg kjørte på en ferdigspesifisert bobil med en del forskjellig ekstrautstyr.

Suleskaret

Suleskaret (del 1)

Suleskar – en drøm av en vei for oss som kjører MC. Jeg vil påstå det samme for alle andre også, men det er en sommeråpen vei som er litt smalere enn normal standard…, men desto vakrere!