Utbedringer og tilpasninger av Campingvognen

Facebook
Twitter
LinkedIn


Som vi skrev om i et tidligere reisebrev så kjøpte vi altså en ganske så stor vogn på 720 cm og med 250 cm i bredde. Stort større tror jeg ikke det er anbefalt å ta med seg langs veien selv om du selvsagt finner større vogner og som passer fint å ha som faste vogner.

Vi har også beskrevet prosessen med at Campingvognen ble fravalgt og Bobil ble valgt som løsning i stedet, men samtidig har jeg lovet dere alle en oversikt over alle de forbedringer vi investerte i for å få campingvognen slik vi ville ha den.  Ryktet vil forøvrig ha det til at det var og er landets best utstyrte campingvogn – og det sier jo ikke så lite.

Altså en Hobby 720 KWFU Prestige endte opp på gårdsplassen foran hus og garasje. Litt av en doning når de står der sammenkoblet.

Så var det utbedringene da.

Noen var nødvendige fordi jeg har en relativt dårlig rygg. Ikke fordi den skaper problemer i det daglige, men plutselig så står jeg der i 90 grader med store smerter og ikke spesielt mobil de neste 2 ukene og det er ikke ideelt og i hvert fall ikke på langtur.

Og med det kom bestillingen av en Mover og elektriske og automatiske støtteben helt av seg selv;

Mover av typen Reich Easydriver Pro 2.8 auto – twin aksling 4xmotorer
Absolutt ikke det billigste valget, men vi falt ned på det fordi det er et enkelt system uten for mange duppeditter og det har vist seg å ha få problemer over tid og godt med service-punkter rundt omkring i Europa. Det er viktig når du reiser så langt.

Reich EasyDriver

Automatisk hydraulisk nivåreguleringssystem ble valgt av typen E&P. Jeg så litt på Youtube.com og sjekket ut litt forskjellige varianter og merker, men endte nok i det store og det hele å lytte til den som hadde fått jobben med ombygging.

EP Levelling System

Så var spørsmålet om jeg måtte/burde gjøre noen tilpasninger/forsterkninger i og med vi skal innom ca 20-25 land, alle med sine særegenheter og kjøre et sted i området 20.000 km. Vi ble anbefalt å legge inn en forsterkning rundt døra på vogna fordi det fantes dokumentasjon som viste at det kunne være et svakt punkt med så intens kjøring på ikke altfor gode veier.

Vi fikk montert oppheng for reservehjul (og selvsagt reservehjul også). Sannsynligvis ikke så nødvendig med en nærmere forklaring. I tillegg hadde vi selvsagt med oss diverse kits for selv å kunne håndtere punkteringer.

AL KO oppheng til reservehjul

Sist, og ikke minst fikk vi montert inn gassflasker for utvendig påfylling av gass. Både fordi det er billigere, men først og fremst fordi det finnes så uendelig mange standarder for koblinger til gassflasker så det eneste man kunne si med sikkerhet var at en eller annen adapter var uteglemt.

Gass i bobil 4

Så kom jeg til ønsket om freecamping. Vi er glade i å kunne «slå oss ned» der vi ønsker uten å være avhengig av campingplasser osv. Vi kjenner selvsagt til sikkerhetsproblemet og usikkerhet i utlandet, men vi ville ha friheten også her hjemme

Lithium batteri med 200Ah med fleksibel solcelle panel på 440w ble montert sammen med 1500w inverter med nettprioritering. Dette skulle gjøre meg uavhengig av andre strømkilder når det ble montert med inverter og nødvendige kontrollere

128Volt 200At 2560Wt
sb fsp110 fleskibelt panel
inverter Prouser 12V 1500W
SmartSolar MPPT 100 30

Cinderella Motion toalett ble også montert. Da kan vi være ute så lenge vi vil uten å lete etter tømmepunkter og kannene med blåvæske er historie. Ble lovet et oppsett som sikret 0-null lukt annet enn 5 sekunder når papiret brenner og det lever jeg fint med.

Cinderella Toalett

Adgang til lagerrom fra utsiden etableres under dobbeltsengen. Det er nok det mest upraktiske med vogna vi kjøpte – at det ikke finnes luker fra utsiden for å stu vekk saker uten å gå gjennom vogna.

Noe jeg har glemt da? Ja, sikkerhet.

Kamera min versjon

6 kameraer ble montert på vogna, alle med realtid opptaksfunksjon og trådløs overføring til iPad’en som er montert inni vogna og ved førerplassen i bilen. Ja, du leste riktig – 6 kameraer. Ryggekamera og sidekameraer for å unngå blant annet speil og for en sikker rygging. 2 kamera i front på vogna hvorav 1 peker ned mot staget og 1 peker fremover som dashcam. Til sist skal vi ha 1 kamera inni selve vogna også. I tillegg til overføring til iPad’en får jeg det overført også til min iPhone noe som er praktisk når vi har satt vogna fra oss samt om natta. Alle kameraer har nattsyn og fungerer med andre ord også som video-overvåkning. 

Bevegelsessensorer monteres utenfor vogna og inni vogna. De kan alle slås på og av automatisk avhengig av hvor vi er selv. Heldigvis skriver jeg også bloggen SmartHus.blog og det kommer til nytte også her.

Gass- og Røykvarsler av absolutt siste modell monteres.Da har dere fått innblikk i det som er montert på vogna og jeg kommer tilbake med en video tenker jeg når vogna atter står foran hus og garasje.

…så langt kom vi ikke før vi hadde gjort en avtale om innbytte av vogna mot en bobil…

More to explorer

Marbella og omegn

Marbella og omegn – del 1

Marbella har de siste 12-14 årene mer og mer blitt vårt hjem nummer to. Vi har hatt en leilighet her nede i alle disse årene og byttet i fjor til en litt større. Vi elsker området, menneskene, klima og ikke minst området rundt. Det passer både for oss, våre barn, våre barnebarn og våre foreldre – vi har ikke opplevd at noen mistrives her bortsett fra at noen synes det kan være litt turistifisert, men det lærer man seg å unngå.

I am back

Snart tilbake…

Så er jeg (og nå også kona – Grethe, som tar hånd om shopping pluss litt annet) tilbake igjen med nye reiser og nye eventyr – umiddelbart etter nyttår.

Suleskaret (del 2)

Suleskaret (del 2)

Suleskar – en drøm av en vei for oss som kjører MC. Jeg vil påstå det samme for alle andre også, men det er en sommeråpen vei som er litt smalere enn normal standard…, men desto vakrere!