Reportasjer - Har du lyst til å være gjesteskribent?

ReiseLiv.blog har som mål å bli den foretrukne bloggen for voksne mennesker i alle aldre.  En blogg som kan gi glede og gode råd til reisen og som fokuserer på selve reisen og ikke kun destinasjonen. Og, vi ønsker oss også noen gjesteskribenter – så har du de samme tankene som oss om reisen så er du velkommen til å ta kontakt med oss på reiseliv@reiseliv.blog og merke emnet i mailen med “Gjesteskribent”.

Vi henvender oss først og fremst til et voksent publikum, men vet at det også er mange yngre som leser den fordi bloggen fremstår «seriøs» og opptatt av selve reisen. Og, det er akkurat det som er målet for mange uavhengig av alder.

Majoriteten av innleggene skriver jeg selv sammen med min kone – Grethe, basert på egne reiser og gleder, men vi vil gjerne også bruke blogg-innlegg fra andre med samme fasinasjon for det å reise.

Som i alle andre sammenhenger der det er noe som publiseres forbeholder vi oss selvsagt retten til å både anta/avslå innlegg og selvsagt også korrigere dersom det er nødvendig for at vi kan stå inne for det rent lovmessig – håper det blir sjeldent, men uansett skal det godkjennes av gjesteskribenten før det publiseres.

Alle innlegg blir selvsagt signert med ditt navn og bilde, og du kommer til å bli introdusert for våre lesere med avtalt informasjon.

Nedenfor finner du litt ytterligere informasjon om hva som forutsettes for et innlegg.

Innlegg på Reiseliv.blog

Et innlegg skal være på mellom 1.000 og 1.300 ord.
Hvorfor? Fordi dette er det som gir høyest score hos Google og har passende lengde for leserne. Dersom innlegget blir for langt så kan du selvsagt splitte det opp i flere innlegg. Dersom det er kortere kan vi også velge å bruke det allikevel.

Et innlegg skal fokusere på selve reisen – hvor reisen fremstår som målet. Beskrivelser og innlevelse fra steder underveis og selve destinasjonen er selvsagt inkludert i det.

Et innlegg skal inneha en normal språkbruk og ikke være støtende for noen grupper av lesere eller potensielle lesere.

Vi betaler ikke direkte for innlegget, men du har muligheten til å få betalt gjennom reklame på ditt innlegg – se nedenfor. Dersom du ønsker å være en «mer fast» gjesteskribent så kan vi diskutere honorering.

Hva har vi minimum behov for fra deg?

1. Et bilde av deg – vi kommer kun til å benytte fra skuldre og opp

2. En <Overskrift> – så beskrivende og «catchy» som mulig

3. Et <Hovedbilde> som vi skal bruke lengst opp i starten – liggende format og med god oppløsning

4. En <Ingress> som vi kommer til å bruke uthevet format på i begynnelsen av innlegget og som også vil fremkomme i den “frie delen” av innlegget.
Anslagsvis 50-70 ord

5. Minimum 4 bilder, maksimum 20. Husk bilder taler oftest bedre enn ord.

6. Selve teksten skal være på mellom 1.000 og 1.300 ord. Selv om tallene er «eksakte» er ikke kravet det, men under 800 og over 1.600 forsøker vi å unngå.  I slike tilfeller vi sammen med skribenten forsøke å finne en passende løsning – for eksempel å splitte i flere brev som også vi har gjort flere ganger.

7. Hvilken dato du ønsker innlegget publisert på (gjør oppmerksom på at dato ikke er avtalt før jeg kommer tilbake og bekrefter dato, evt opplyser om ny dato). Du kan gjerne lang tid i forveien avtale innlegg og publiseringsdato. Vi legger det inn i kalenderen i påvente av at vi mottar materialet (se pkt. 8 nedenfor)

8. Deadline for mottak av selve materialet er senest 2 uker før avtalt publiseringsdato.

Honorering…

Eventuell honorering skjer gjennom de reklameinntekter selve innlegget gir.

På denne siden finner du en beskrivelse av annonseringen og hva vi brutto fakturerer pr annonse. Din andel av reklameinntektene vil være 50% av Reisebrevets reklameinntekt.

Dersom du også “har med deg” annonsør vil din andel av reklameinntekten være 75% i stedet for 50% – ellers som ovenfor.

Hvilke krav gjelder til all reklame og hvordan skaffer jeg de for mine innlegg?
All reklame skal være aktuell og relevant for det enkelte innlegg, evt for reise i mer generelle termer. Jeg sender e-mail til de hotell, restauranter, camping-plasser, severdigheter, turistkontor, aktuelle flyselskap, aktuelle reiseselskap etc og forteller om det aktuelle innlegget og hvilken dag det skal publiseres og tilbyr reklameplass etter «først til mølla-prinsippet».

Reklame-bildene skal sendes som beskrevet i samme innlegg som nevnt ovenfor.

Eventuelle skattemessige forhold av reklameinntektene forutsettes at du håndterer selv.

Til sist: Det er ikke så komplisert som det kan se ut som…

Vi håper dette er interessant – vi ønsker mange dedikerte reiseskribenter velkommen!

Hilsen
Team ReiseLiv.blog
Grethe og Morten

Du kan ikke kopiere innhold fra ReiseLiv.blog.  Du kan derimot donere og så få tilgang til bilder.