Har du lyst til å være gjesteskribent?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ReiseLiv.blog har som mål å bli den foretrukne bloggen for voksne mennesker i alle aldre.  En blogg som kan gi glede og gode råd til reisen og som fokuserer på selve reisen og ikke kun destinasjonen. Og, vi ønsker oss også noen gjesteskribenter – så har du de samme tankene som oss om reisen så er du velkommen til å ta kontakt med oss på reiseliv@reiseliv.blog og merke emnet i mailen med «Gjesteskribent».

Vi henvender oss først og fremst til et voksent publikum, men vet at det også er mange yngre som leser den fordi bloggen fremstår «seriøs» og opptatt av selve reisen. Og, det er akkurat det som er målet for mange uavhengig av alder.

Majoriteten av innleggene skriver jeg selv sammen med min kone – Grethe, basert på egne reiser og gleder, men vi vil gjerne også bruke blogg-innlegg fra andre med samme fasinasjon for det å reise.

Som i alle andre sammenhenger der det er noe som publiseres forbeholder vi oss selvsagt retten til å både anta/avslå innlegg og selvsagt også korrigere dersom det er nødvendig for at vi kan stå inne for det rent lovmessig – håper det blir sjeldent, men uansett skal det godkjennes av gjesteskribenten før det publiseres.

Alle innlegg blir selvsagt signert med ditt navn og bilde, og du kommer til å bli introdusert for våre lesere med avtalt informasjon.

Nedenfor finner du litt ytterligere informasjon om hva som forutsettes for et innlegg.

Innlegg på Reiseliv.blog

Et innlegg skal være på mellom 1.000 og 1.300 ord.
Hvorfor? Fordi dette er det som gir høyest score hos Google og har passende lengde for leserne. Dersom innlegget blir for langt så kan du selvsagt splitte det opp i flere innlegg. Dersom det er kortere kan vi også velge å bruke det allikevel.

Et innlegg skal fokusere på selve reisen – hvor reisen fremstår som målet. Beskrivelser og innlevelse fra steder underveis og selve destinasjonen er selvsagt inkludert i det.

Et innlegg skal inneha en normal språkbruk og ikke være støtende for noen grupper av lesere eller potensielle lesere.

Vi betaler ikke direkte for innlegget, men du har muligheten til å få betalt gjennom reklame på ditt innlegg – se nedenfor. Dersom du ønsker å være en «mer fast» gjesteskribent så kan vi diskutere honorering.

Hva har vi minimum behov for fra deg?

1. Et bilde av deg – vi kommer kun til å benytte fra skuldre og opp

2. En <Overskrift> – så beskrivende og «catchy» som mulig

3. Et <Hovedbilde> som vi skal bruke lengst opp i starten – liggende format og med god oppløsning

4. En <Ingress> som vi kommer til å bruke uthevet format på i begynnelsen av innlegget og som også vil fremkomme i den «frie delen» av innlegget.
Anslagsvis 50-70 ord

5. Minimum 4 bilder, maksimum 20. Husk bilder taler oftest bedre enn ord.

6. Selve teksten skal være på mellom 1.000 og 1.300 ord. Selv om tallene er «eksakte» er ikke kravet det, men under 800 og over 1.600 forsøker vi å unngå.  I slike tilfeller vi sammen med skribenten forsøke å finne en passende løsning.

7. Hvilken dato du ønsker innlegget publisert på (gjør oppmerksom på at dato ikke er avtalt før jeg kommer tilbake og bekrefter dato, evt opplyser om ny dato). Du kan gjerne lang tid i forveien avtale innlegg og publiseringsdato. Vi legger det inn i kalenderen i påvente av at vi mottar materialet (se pkt. 8 nedenfor)

8. Deadline for mottak av selve materialet er senest 2 uker før avtalt publiseringsdato.

Honorering…

Eventuell honorering skjer gjennom de reklameinntekter selve innlegget gir. Lengst ned i hvert innlegg på bloggen ligger et klargjort område for 4 reklamebokser. Hver av disse boksene koster kr. 1.000 + mva. Da blir reklamen liggende der på publiseringsdag og ytterligere 3 måneder. Ønsker man at de skal ligge der lenger så kan kunden tegne en avtale som gjør at de blir liggende der «til evig tid» for 200 + mva pr. år. Din andel av reklameinntektene vil være 50% av de initielle kr. 1.000.

Hvilke krav gjelder til all reklame og hvordan skaffer jeg de for mine innlegg?
All reklame skal være aktuell og relevant for det enkelte innlegg, evt for reise i mer generelle termer. Jeg sender e-mail til de hotell, restauranter, camping-plasser, severdigheter, turistkontor, aktuelle flyselskap, aktuelle reiseselskap etc og forteller om det aktuelle innlegget og hvilken dag det skal publiseres og tilbyr reklameplass etter «først til mølla-prinsippet».

Reklame-bildene skal sendes i png-/jpg-format og ha størrelsen h:300 * b:250 piksler. Jeg pleier forøvrig å sende med et eksempel på et innlegg (det kan du få av oss om du ønsker)

Eventuelle skattemessige forhold av reklameinntektene forutsettes at du håndterer selv.

Til sist: Det er ikke så komplisert som det kan se ut som…

Vi håper dette er interessant – vi ønsker mange dedikerte reiseskribenter velkommen!

Hilsen

Team ReiseLiv.blog
Grethe og Morten

More to explorer

NO11167 Naeremstindane 001 scaled

Atlanterhavsveien fra Kristiansand til Trondheim (del 12)

På ferja ble jeg lovet at det finnes en bensinstasjon borti her, og det håper jeg stemmer, for nå sier computeren min at jeg har ca 50 km igjen og kjøre – får håpe den viser korrekt og i hvert fall ikke for mye… Det er nok en ide å passe litt bedre på bensinmengden enn det jeg har gjort i dag, men heldigvis får du i hvert fall ikke bot for å stoppe langs veien her i Norge om du går tom for bensin. Det gjør du på autobahn i Tyskland, men så er det ikke rare autobahn jeg kjører på heller…

NO11132 Floro sign

Atlanterhavsveien fra Kristiansand til Trondheim (del 11)

Tar du en liten svipptur noen meter til venstre når du ankommer Moskog, får du se Jølstra i fri utfoldelse i Huldefossen. Den er ganske så vakker, spesielt med såpass stor vannføring som det er nå. Så følger jeg oppover åsryggen og inn i skydekket et lite stykke før jeg ender opp i selve Førde.

Følg med på reisene våre

Etter en innkjøringsperiode introduserer vi nå ReiseLiv.blog som en medlemsblog. En blog hvor du tegner deg som medlem og betaler en bitteliten månedspris (kr 5,00 inkl mva) for å få lest reisebrevene og sett alle bildene.


Hvorfor gjør vi det?
Internett og Blogger er fulle av personer som ikke vil oss noe godt - både oss som utgiver og deg som leser. Når jeg legger inn en liten månedskostnad som kr 5,00 pr måned holder alle useriøse seg borte samtidig som det nesten ikke koster deg noe.

Får du noe ekstra for det?
Selv om beløpet er så lite som det er så vil du i hvert reisebrev som publiseres fremover finne en unik Rabattkupong som gjelder for en eller flere produktkategorier (noen ganger alle produktkategorier) blant de ca 2.000 produktene i varehusetnorge.no. Et kjøp der så har du stort sett dekket inn hele årets abonnementskostnad. Så, som du forstår er det ikke inntekter vi er på jakt etter, men å bli kvitt alle de som spammer bloggen med både farlige og ufarlige virus i blant annet kommentarfeltet.

Abonnementsprisen på kr 5,00 trekkes fra det kortet du legger inn - automatisk hver måned og du kan når som helst avslutte abonnementet. Uansett får du se forsiden til bloggen samt hovedbilder og ingresser til hvert reisebrev. Alt annet blir skjult inntil abonnementet er tegnet.

Her kan du tegne abonnement på ReiseLiv.blog.

Holler Box