torsdag, 21. september 2023
Reportasjer

Har du lyst til å være gjesteskribent?

ReiseLiv.blog har som mål å bli den foretrukne bloggen for voksne mennesker i alle aldre.  En blogg som kan gi glede og gode råd til reisen og som fokuserer på selve reisen og ikke kun destinasjonen. Og, vi ønsker oss også noen gjesteskribenter – så har du de samme tankene som oss om reisen så er du velkommen til å ta kontakt med oss på reiseliv@reiseliv.blog og merke emnet i mailen med «Gjesteskribent».

Vi henvender oss først og fremst til et voksent publikum, men vet at det også er mange yngre som leser den fordi bloggen fremstår «seriøs» og opptatt av selve reisen. Og, det er akkurat det som er målet for mange uavhengig av alder.

Majoriteten av innleggene skriver jeg selv sammen med min kone – Grethe, basert på egne reiser og gleder, men vi vil gjerne også bruke blogg-innlegg fra andre med samme fasinasjon for det å reise.

Som i alle andre sammenhenger der det er noe som publiseres forbeholder vi oss selvsagt retten til å både anta/avslå innlegg og selvsagt også korrigere dersom det er nødvendig for at vi kan stå inne for det rent lovmessig – håper det blir sjeldent, men uansett skal det godkjennes av gjesteskribenten før det publiseres.

Alle innlegg blir selvsagt signert med ditt navn og bilde, og du kommer til å bli introdusert for våre lesere med avtalt informasjon.

Nedenfor finner du litt ytterligere informasjon om hva som forutsettes for et innlegg.

Innlegg på Reiseliv.blog

Et innlegg skal være på mellom 1.000 og 1.300 ord.
Hvorfor? Fordi dette er det som gir høyest score hos Google og har passende lengde for leserne. Dersom innlegget blir for langt så kan du selvsagt splitte det opp i flere innlegg. Dersom det er kortere kan vi også velge å bruke det allikevel.

Et innlegg skal fokusere på selve reisen – hvor reisen fremstår som målet. Beskrivelser og innlevelse fra steder underveis og selve destinasjonen er selvsagt inkludert i det.

Et innlegg skal inneha en normal språkbruk og ikke være støtende for noen grupper av lesere eller potensielle lesere.

Vi betaler ikke direkte for innlegget, men du har muligheten til å få betalt gjennom reklame på ditt innlegg – se nedenfor. Dersom du ønsker å være en «mer fast» gjesteskribent så kan vi diskutere honorering.

Hva har vi minimum behov for fra deg?

1. Et bilde av deg – vi kommer kun til å benytte fra skuldre og opp

2. En <Overskrift> – så beskrivende og «catchy» som mulig

3. Et <Hovedbilde> som vi skal bruke lengst opp i starten – liggende format og med god oppløsning

4. En <Ingress> som vi kommer til å bruke uthevet format på i begynnelsen av innlegget og som også vil fremkomme i den «frie delen» av innlegget.
Anslagsvis 50-70 ord

5. Minimum 4 bilder, maksimum 20. Husk bilder taler oftest bedre enn ord.

6. Selve teksten skal være på mellom 1.000 og 1.300 ord. Selv om tallene er «eksakte» er ikke kravet det, men under 800 og over 1.600 forsøker vi å unngå.  I slike tilfeller vi sammen med skribenten forsøke å finne en passende løsning.

7. Hvilken dato du ønsker innlegget publisert på (gjør oppmerksom på at dato ikke er avtalt før jeg kommer tilbake og bekrefter dato, evt opplyser om ny dato). Du kan gjerne lang tid i forveien avtale innlegg og publiseringsdato. Vi legger det inn i kalenderen i påvente av at vi mottar materialet (se pkt. 8 nedenfor)

8. Deadline for mottak av selve materialet er senest 2 uker før avtalt publiseringsdato.

Honorering…

Eventuell honorering skjer gjennom de reklameinntekter selve innlegget gir. Lengst ned i hvert innlegg på bloggen ligger et klargjort område for 4 reklamebokser. Hver av disse boksene koster kr. 1.000 + mva. Da blir reklamen liggende der på publiseringsdag og ytterligere 3 måneder. Ønsker man at de skal ligge der lenger så kan kunden tegne en avtale som gjør at de blir liggende der «til evig tid» for 200 + mva pr. år. Din andel av reklameinntektene vil være 50% av de initielle kr. 1.000.

Hvilke krav gjelder til all reklame og hvordan skaffer jeg de for mine innlegg?
All reklame skal være aktuell og relevant for det enkelte innlegg, evt for reise i mer generelle termer. Jeg sender e-mail til de hotell, restauranter, camping-plasser, severdigheter, turistkontor, aktuelle flyselskap, aktuelle reiseselskap etc og forteller om det aktuelle innlegget og hvilken dag det skal publiseres og tilbyr reklameplass etter «først til mølla-prinsippet».

Reklame-bildene skal sendes i png-/jpg-format og ha størrelsen h:300 * b:250 piksler. Jeg pleier forøvrig å sende med et eksempel på et innlegg (det kan du få av oss om du ønsker)

Eventuelle skattemessige forhold av reklameinntektene forutsettes at du håndterer selv.

Til sist: Det er ikke så komplisert som det kan se ut som…

Vi håper dette er interessant – vi ønsker mange dedikerte reiseskribenter velkommen!

Hilsen

Team ReiseLiv.blog
Grethe og Morten

Morten von Hafenbrädl

Skrevet 3 bøker om motorsykkel turisme i Norge - totalt 90.000 km på norske veier gir et godt grunnlag for både å skrive og å ha sett Norge. 32 år med mellom 2 og 8 flyvninger og mangeårig medlem av Pandion i SAS, livsmedlemskap som Gull-medlem og diverse gull-medlemskap i hotellkjeder i Europa gir også godt erfaringsgrunnlag. Likevel er GLEDEN ved å reise det viktigste kriterium for at jeg tror dette kan være leseverdig for alle - både de som reiser fysisk og de som reiser i drømmene. Til vanlig Executive Consultant innenfor Finansverden, samt Eier og driver av en av Norges største Varehus på nett - varehusetnorge.no. CONSULTING - ECOMMERCE - PUBLICIST