IMG 1512 scaled

Kortreist mat – eller kanskje til og med kortreiste opplevelser, to sider av samme sak…

Normalt skriver vi om reiser i det store utland eller i hvert fall litt lengre turer her i Norge.  De fleste turer vi mennesker tar er imidlertid i vår nærhet – og jeg skulle ønske at jeg selv var flinkere til å være “turist i mitt eget nærområde”.

For noen år siden bodde vi en periode i Stockholm – i forbindelse med min jobb.  Det blir selvsagt mye arbeid i en slik sammenheng og jeg tror ikke vi hadde fått oppleve så mye av Stockholm og nærområdet hvis det ikke var for at “alle skulle besøke oss”.  Det var nær og fjern familie såvel som nære og fjerne venner.  Det var alltid noen som stod på listen over ankommende gjester.

Selvsagt var det hyggelig – kjempehyggelig faktisk, men hva har så dette med dagens Reisebrev å gjøre…?  Hadde det ikke vært for alle de som kom på besøk til oss, hadde vi heller ikke opplevd så mye av nærområdet til Stockholm.  Det var “forventet” at vi var guider og det var vi da selvsagt – og guiding betyr forberedelser og research.

Så mye kan jeg si, Stockholm er en fantastisk by – og dets nærområde likeså.


Vi er på hytta vår på Rauland, helt på toppen – like ved Vierli. Et sted vi forøvrig setter stor pris på og nyter hvert sekund. Herfra kan vi reise i alle retninger for å søke oss frem til opplevelser eller vi kan kort og godt nyte nærmiljøet – noe jeg nok lærte meg nettop i Stockholm. Nærmiljøet har alltid mer å by på enn man tenker over og det er ikke alltid nødvendig “å gå over bekken for å finne vann”.

Så i går tok vi på oss fjellstøvlene og fulgte fine turstier innover mot Silkedalen.  Vi hadde lyst på en liten tur og samtidig se hvordan det ser ut med årets sesong av “fjellets gull” – moltene.

Stiene er mange og vi fulgte de oppover mot Heimveglinuten.  Mer har jeg ikke tenkt å si om våre moltesteder – de er som kjent veldig hemmelige…  Det som allikevel er verd å nyte er den utsikten man har herfra, ikke minst innover mot Hardangervidda.  Norske fjell er bare fantastiske og man må ikke reise til Vestlandet eller Lofoten for å finne vakre fjellområder.  Jeg kan sitte i timesvis med en god niste, noe godt å drikke og fotoapparatet mitt og bare nyte en slik utsikt som dette.

Den korte turen opp til nuten vår gav mersmak og idag valgte vi en litt annen variant i nærområdet vårt som vi hadde blitt anbefalt.

Falkeriset og Falkenuten!

Du kan ikke kopiere innhold fra ReiseLiv.blog.  Du kan derimot donere og så få tilgang til bilder.