Rundreise på Fyn – med og uten syriner (del 2)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Det er fredag og vi våkner opp etter en natt «i himmelen». Uthvilte og klare for en ny dag – i hvert fall etter en bedre frokost.

Dag3 0142

Turen går til Konnerup & Co – et chokolaterie ut over det vanlige. For øvrig må jeg nevne at Danmark også er kjent for merkevaren Peter Beier når det gjelder sjokolade. Utsøkte konfekter i alle varianter, men også Konnerup tydeligvis. Danmark og sjokolade er tydeligvis en god kombinasjon. Vi fikk omvisning og selvsagt en rikholdig meny av smaksprøver denne tidlige formiddagen. Det eneste som manglet for meg var en Cortado Double (dobbel espresso med litt varm melk på toppen).

Nytt Slott venter på oss – vi blir jo nærmest Royale på denne måten…GPSen fører oss til Steensgaard Slot og det er igjen tid for noe å spise – denne gang en dansk frokost (som altså er lunsj). Spiseriet som Slottet kaller restauranten er et såkalt folkekjøkken hvor de fokuserer på dansk hverdagsmat av høy kvalitet og med lokale råvarer. Kjøttet er fra egen Slottsgård. Velkommen og Velbekomme var den enkle velkomsten vi fikk, men du all verden hvor godt det smakte.

Tiden er nå kommet til å ta syrinene nærmere i øyensyn og sikkert får vi høre litt historie også. Vi er fortsatt på Syd-Fyn, nærmere bestemt Svanninge Bakker (er ikke så sikker på om du finner det enkelt på et kart, men vi fikk hjelp). Det er haver fulle av syriner og frukttrær over alt hvor du snur deg – en frodighet du skal lete lenge etter og vi undret noen og enhver på om alle fynboere er utdannet gartnere. Det er de selvsagt ikke, men de legger mye prestisje og interesse inn i hagene sine. Vi blir guidet av 2 forfatter av en syrin-bok fra Fyn og vi tar både en guidet kjøretur såvel som en guidet gåtur. Om ikke sansene hadde blitt utfordret tidligere så ble de det i hvert fall nå, både synet og luktene var enorme.

Dag3 0287

Med sansene fulle av ulike inntrykk går turen videre til dagens middag og overnatting. Denne gang på Falsled Kro som er veldig godt kjent i Danmark, men også et godt stykke utenfor. Ikke minst for sitt kjøkken som har stjerne i Michelin. Først sjekket vi inn på et uforglemmelig rom – eller snarere en suite for så å sette oss til bords og få den herligste 4-retters middag du kan tenke deg; Selvsagt med passende drikke til. Og, når det står 4-retters middag på menyen på en Michelin-restaurant så er det inklusive mellomrettene minimum 7 retter som serveres, så også her fant jeg ut etter hvert. Tror bildene taler godt for seg selv uten mine ord ved siden av – de blir liksom en smule fattige i forhold til hva bildene kan gi deg…

Etter frokost dagen etter kjører vi et stykke videre til Broby. Vi hadde absolutt ikke lyst til å si farvel til Falsled, men det er en tid for alt og nå var tiden kommet til en japansk have. En have som viser oss det beste av japansk kultur plassert midt i Danmark og som sakte, men sikkert er blitt opparbeidet gjennom hardt arbeid i 20(!) år.

Etter dette japanske innspill nærmet disse fantastiske 4 dagene seg slutten…

Fyn med sine kulinariske opplevelser, med sesongens første asparges sammen med et godt glass vin. Fyn med sine små opplevelser – håndplukket og gjort tilgjengelig for oss som deltok på turen. Det var autentiske opplevelser, det var ekte slott, det var hjertelige mennesker – Det var Fyn, fortsatt en liten øy mellom Jylland og Sjælland og med 2 lange broer på hver side, men fra nå er Fyn så mye, mye mer for oss og jeg håper jeg har klart å kommunisere i hvert fall 10% av inntrykkene vi sitter med, i så fall er jeg sikker på dere stiller inn GPSen og reiser i vei dere også.

Turen er over for denne gang og vi stiller inn GPSen på HOME!

Takk for turen!

More to explorer

Marbella og omegn

Marbella og omegn – del 1

Marbella har de siste 12-14 årene mer og mer blitt vårt hjem nummer to. Vi har hatt en leilighet her nede i alle disse årene og byttet i fjor til en litt større. Vi elsker området, menneskene, klima og ikke minst området rundt. Det passer både for oss, våre barn, våre barnebarn og våre foreldre – vi har ikke opplevd at noen mistrives her bortsett fra at noen synes det kan være litt turistifisert, men det lærer man seg å unngå.

I am back

Snart tilbake…

Så er jeg (og nå også kona – Grethe, som tar hånd om shopping pluss litt annet) tilbake igjen med nye reiser og nye eventyr – umiddelbart etter nyttår.

Suleskaret (del 2)

Suleskaret (del 2)

Suleskar – en drøm av en vei for oss som kjører MC. Jeg vil påstå det samme for alle andre også, men det er en sommeråpen vei som er litt smalere enn normal standard…, men desto vakrere!